Българи за ситуацията в Лондон: Мерките, които предприе правителството тук, са закъснели

„Смятам, че мерките, които предприе правителството тук, са закъснели. Затвориха всички малки магазинчета и фризьорски салони. Оставиха да работят само големите хипермаркети. Но друга грешка беше, че оставиха и работниците в строителството“.

Това сподели в ефира на Нова телевизия българинът Петър Матев, който живее и работи в Лондон.

По думите му е трудно да се каже дали ще има втора вълна на пандемията, когато отпадане извънредното положение в Обединеното кралство.

„Като цяло не се усеща напрежение в Лондон. Парковете са отворени, някои магазини също работят. Навън хората се разхождат без маски и ръкавици. Не се ползват дезинфектанти. С други думи, по нищо не личи, че тук има пандемия, освен по това че доста от развлеченията ги няма“, допълни нашата сънародничка в английската столица Радина Спасова.

„Очаква се да починат много повече хора, както и много хора да бъдат засегнати от икономическите последствия, поради което има и доста притеснения в публичното пространство заради уволнения“, сподели българката.

Радина Спасова добави, че британското правителство е позволило допълнителен отпуск на всички служители. От това са се възползвали около девет милиона души в Обединеното кралство.

 

 


image0 (9K)