Българин влиза в Залата на славата по хокей

Огромна чест получи бившият вратар на националния отбор по хокей – Константин Михайлов. Той ще се превърне в първия българин, приет в Залата на славата!

Новината съобщиха от родната федерация, като уточниха, че лично президентът на Международната федерация Рене Фазел се е обадил на Михайлов, за да му съобщи новината и да го поздрави.

Официалната церемония по приемането на българина в Залата на славата е в края на май в Словакия, когато ще се проведе световното първенство. Той ще бъде придружен от цялото си семейство.

Михайлов е играл с националния отбор на 28 световни първенства за мъже. 55-годишният хокеист дебютира за тима през март 1985 г. На клубно ниво е играл за „Левски-Спартак“, „Металург“ Перник, „Академика“ София, „Славия“, както и в тимове от Сърбия, Турция и Франция.

С приемането на Михайлов България става осмата страна, която има свой представител в Залата на славата. В нея са приети най-много хокеисти от САЩ и Канада. Русия (в това число и СССР), Швеция, Финландия, Словакия и Чехия също имат свои представители там.

Източник – bTV


image0 (9K)