„Българе“ зареждат сцената на Операта с емоция, ритми и дух в премиерата за Стара Загора на „Осмото чудо“

Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ със своя грандиозен проект „Осмото чудо“ ще омагьоса старозагорци в началото на това лято.

За Стара Загора „Осмото чудо“ е премиера, осъществена под патронажа на кмета Живко Тодоров и със съдействието на Общината. Сцената на Операта ще се зареди максимално с емоция, ритми, взривяващи танци и завладяващ български дух. „Българе“ очакват своята публика на 27 юни 2017 г. в 19,30 часа.

Четвъртият авторски спектакъл на емблематичния ансамбъл е мащабна продукция със специалното участие на холивудската звезда Бен Крос в ролята на кореспондента на в. „Таймс“ Джеймс Баучер. Негов партньор в повествованието е друг свързан с България чужденец – унгарският композитор Бела Барток. Ролята е поверена на успешния български актьор Атанас Сребрев, снимал се в близо 80 чуждестранни филмови продукции.

[ad id=“226585″]

„Осмото чудо“ е спектакъл, посветен на неповторимите музикални размери в българския фолклор, които са наше национално богатство. Той е естествено продължение на най-популярния проект на ансамбъла – „Това е България!“. Акцентът в новата мащабна постановка в репертоара на „Българе“ е върху неравноделните размери в българския фолклор, тяхното многообразие и неподражаема ритмика.

Сценарист, режисьор и хореограф на „Осмото чудо“ е продуцентът на ансамбъла Христо Ив. Димитров.

Бен Крос разплака България с осемминутна реч на български


image0 (9K)