Бъдещият шеф на Пентагона: Конфронтацията с Русия е неизбежна

„Русия представлява една от най-големите заплахи за световния ред и конфронтацията с нея е неизбежна“. Това заяви пред Комисията за въоръжените сили към Сената генерал Джеймс Матис. Той е номиниран за военен министър на САЩ от избрания за президент Доналд Тръмп.

Точно сега най-важното е да осъзнаем реално с какво трябва да се справим – с господин Путин. Трябва да осъзнаем, че той се опитва да разруши НАТО. Трябва да предприемем дипломатически, икономически и военни стъпки. Трябва да работим с нашите съюзници, за да се защитим“, подчерта Матис, цитиран от „Ройтерс“.

Междувременно Сенатът с огромно мнозинство подкрепи допускането на изключение за Джеймс Матис, за да може той да стане министър на отбраната в правителството на Доналд Тръмп.

Сенаторите решиха да бъде направено да бъде изключение от Закона за граждански контрол над американската армия, който би попречил на Матис да заеме поста, защото не са изминали седем години, откакто е прекратил активната си военна служба. Той се пенсионира от армията през 2013 година.

 


image0 (9K)