БФС обви колко зрители ще присъстват на България – Унгария

8500 зрители ще могат да присъстват на стадион „Васил Левски“ утре вечер. България излиза срещу Унгария в бараж за класиране на европейското първенство догодина, а от БФС официално обявиха бройката привърженици, които ще бъдат допуснати на трибуните в четвъртък.

Разбира се, при определени условия и спазване на социална дистанция.

Ето цялата позиция на БФС:

„След работна среща между и.д. президента на Българския футболен съюз Михаил Касабов, първия вицепрезидент на централата Емил Костадинов, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев бе взето официално решение на Националния стадион „Васил Левски“ да бъде допусната публика до 20% заетост на местата, при настаняване на зрителите най-малко през две седалки и при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра, за полуфиналния плейоф между България и Унгария утре.

Както е известно, миналата седмица Изпълнителният комитет на УЕФА взе решение да позволи използването на до 30% от капацитетите на стадионите по време на международни мачове, като крайното решение за брой зрители бе оставено на българските власти. Така след днешното съвещание общият допустим брой привърженици, които ще могат да подкрепят България в утрешния двубой, е 8 500.

Билети ще могат да се закупуват онлайн тук, както и на касите пред Националния стадион „Васил Левски“ до началото на срещата в 21:45 ч. По изискване на УЕФА всички пропуски ще бъдат персонализирани за съответния зрител.

Цените остават непроменени спрямо началните стойности:

Сектор А – 20 лв.

Сектор В – 15 лв.

Сектори Б и Г – 10 лв.


image0 (9K)