БФС изхвърли скандалните съдии на Левски – Берое до 19 г.

Съдийската комисия към БФС извади от ранглистата на пъпвенствата на Ю19 и Ю17 благоевградските рефери Симеон Великов и Евгени Маринков.

 

От централата посочиха като незадоволително представянето им и допускане на фрапантни грешки по време на мача от първенството на Елитнта юношеска група до 19 години между Левски и Берое Стара Загора 3:0.

Дори футболистите на Левски постъпиха уважително със съперника, феърплей и умишлено пропуснаха 11-метровия наказателен удар.

 

Ето и становището на СК към БФС:

На свое редовно заседание, проведено на 04.06.2017г, СК при БФС разгледа и анализира представянето на съдийския екип на срещата от 29 кръг на Ю19 между отборите на ПФК „Левски“ и ПФК „Берое“, играна на 01.06.2017г. и реши:

За незадоволително представяне и допуснати фрапантни важни грешки от главния съдия и асистент съдия 2, повлияли на крайния резултат на срещата, изважда от ранглистата на съдиите ръководещи и асистенти в Ю19/17 Симеон Великов и Евгени Маринков.
Спира правата на целия съдийски екип, включително и на асистент съдия 1 Константин Тановчев до изясняване на случая съгласно Правилника на футболното съдийство в България
Приема специално становище за съдийството на съдийския екип и сезира компетентните органи на БФС за предприемане на последващи действия.

[ad id=“218560″]


image0 (9K)