Бус и кола се помляха на кръстовище, шофьорите – пияни до козирката и без книжки

Двама пияни шофьори без книжки са се блъснали на кръстовище, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал около 05:10 часа тази сутрин на кръстовище край шуменското село Мараш. От полицията уточниха, че са се ударили водач на лек автомобил Мерцедес „Вито“ с шуменска регистрация, който се движил от село Мараш в посока към Шумен и водач на лек автомобил Форд „Фиеста“ с шуменска регистрация, който пътувал в посока към град Велики Преслав.

Водачът на мерцедеса, който е на 41-годишен шуменец е бил с 2,56 промила алкохол. Не е представил книжка, а след справка станало ясно, че преди време му била отнета за шофиране в нетрезво състояние. Наказанието му изтекло, но било изтекло свидетелството му и не е подновявано. Другият водач – също от Шумен, на 26г., е неправоспособен, тестван е с дрегер, който отчел 1,64 промила алкохол в издишания въздух. И двамата са управлявали чужди автомобили, пише Дарик.

Прегледани са в МБАЛ- Шумен, нямат наранявания. Задържани са за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство. Още един пътен инцидент е възникнал снощи, а водачът е управлявал след употреба на алкохол.

Около 19:20 часа на панорамен път „1300 години България“ от Стария град в посока към „Шуменско пиво“ водач на лек автомобил Ситроен „Берлинго“ с шуменска регистрация напуснал платното за движение и катастрофирал. 28-годишният водач е тестван с дрегер. Отчетени били 1,84 промила алкохол в издишания въздух. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е бързо производство.

 


image0 (9K)