Буря в БСП? Жельо Бойчев напуска ръководството на „червената“ група

Жельо Бойчев напуска ръководството на парламентарната група на „БСП за България”, а до края на годината – и парламента и политиката, защото иска да се занимава с бизнес. Това стана ясно днес в Народното събрание, съобщи бТВ. Нонита бе тиражирана снощи, но без да е официално потвърдена.

[ad id=“225664″]

По думите на председателя на партията Корнелия Нинова той ще остане член на БСП и ще помага на градската организация на Столетницата в София.

„Желае да напусне ръководството на парламентарната група, скоро време и парламента и политиката изобщо. Решил е да си развива живота в друга посока. Опитахме се да го разубедим, защото е изключително качествен и ценен колега. Това е негово решение, иска да се занимава с нещо друго, а не с политика. Ще ни липсва и съжаляваме”, каза Нинова.

Спас Панчев: С новото ръководство на БСП не успяхме да се разберем
„Нямам драма нито с ръководството, нито с парламентарната група”, потвърди и самият Бойчев. Той посочи, че е било нормално да проведе разговор за решението си с колегите си.

„Разбирането ми е, че когато човек е ангажиран с дадена позиция, той трябва да го прави на 100% мотивирано. Затова помолих да бъда освободен като заместник-председател на парламентарната група, а след това ще видим. В момента съм народен представител, член съм на БСП и смятам да изпълняват тези си задължения“, каза Бойчев.

[ad id=“218548″]

Това е второ сътресение за „червената“ ПГ през последните дни, след като ЗС „Александър Стамболийски“ напусна коалицията и двамата му депутати станаха независими. Всичко това се случва в навечерието на внесения от левицата вот на недоверие срещу правителството.


image0 (9K)