Бургаски лекари спасиха баща, изпаднал в кома, след като избавил сина си от удавяне

32-годишен турист от Молдова бе спасен от лекари от Университетската болница в Бургас. Самият той е избавил сина си от удавяне, но след това потъва и  изпада в кома.

[ad id=“225664″]
Днес той бе изписан от реанимацията в отлично състояние, след като на 30 юни бе транспортиран в кома от плажа в Слънчев бряг.
Докторите приемат Константин от Молдова като баща-герой, защото е рискувал живота си, за да спаси от удавяне десетгодишния си син. В трагичния ден момчето започва да се дави и вика за помощ, Константин се хвърля във водата и успява да му помогне, но той самият потъва. На плажа екипите на Бърза помощ му правят сърдечен масаж и го интубират, след което обаче го транспортират в УМБАЛ Бургас в тежко състояние.

„Колегите го приеха в кома, като успяха да овладеят мозъчния отток и този на белия дроб и да го върнат в съзнание. За щастие инцидентът няма да остави никакви поражения върху организма на Константин”, обясни реаниматорът д-р Даниела Люцканова.

Днес мъжът напусна отделението без чужда помощ и с огромна усмивка.

„Благодаря ви за грижите и за това, че спасихте живота ми”, каза младият баща, който си направи снимка за спомен с екипа на отделението по реанимация.

„От началото на сезона имаме три тежки случая на удавници, които сме върнали към живота. Другите двама пациенти са 44-годишна жена и 11-годишно дете, което беше пострадало на плажа в Св. Влас. Те също са изписани и са в добро здравословно състояние”, добави д-р Люцканова.

Източник: dir.bg


image0 (9K)