Бум на алергии по кожата

Масово почиващи на родното ни Черноморие се завръщат с алергии по кожата, обявиха дерматолози.

От доста години не е имало такъв бум на алергични реакции.

„Наскоро цяло семейство дойде при мен. Вместо с тен хората се прибраха с пъпки по цялото тяло. Децата им бяха в ужасно състояние. Имаха обриви по гръбчето, шията и врата. Не можеха да търпят дрехи върху себе си“, обясняват медиците, предаде Монитор.
[ad id=“225664″]

Най-вероятно причината е мръсната вода, или слънцето. Не може да се каже с точност, но не са един или двама случаите с такива оплаквания. „Такъв ужас като тази година не сме изпитвали. Детето ми стана цялото в пъпки. Водихме го дори в Спешен център на морето. Там лекарите ни казаха, че най-вероятно причината е замърсената вода. След това детето почти не влизаше в морето, а да не ви казвам, че дадох около 50 лв. за различни лекарства и мазила“, коментира възмутен 42-годишния Йордан от Кюстендил.
[ad id=“225664″]

„Много често хората смятат, че използването на слънцезащитни ги предпазва. Възможно е обаче дори от тях да се получи алергична реакция. Няма гаранция“, коментират още дерматолози. На ден през кабинет минават десетки хора с едни и същи симптоми и то вследствие на прекарана лятна отпуска на морето.

Източник:dunavmost.bg


image0 (9K)