БСП централата осъмна с позиви „Нинова оставка“

Социалистите ще обсъждат „десанта“ сред народа и ще насрочат конгрес през декември
[ad id=“225664″]

Часове преди пленума на БСП партийната централа на „Позитано“ 20 осъмна с позиви „Нинова оставка“, разлепени по дърветата наоколо.

Не се знае кой е автор на протестната акция, но се предполага, че при всички случаи е социалист, недоволен от линията на ръководството и партията.

Червените се събират днес на заседание на Националния съвет на партията от 11.00, за да обсъждат политическата обстановка, „Визия за България“ и нейното прокламиране сред народа, съобщава Канал 3. Пленумът трябва да насрочи конгрес в средата на декември, на който да приемат документа. Можело обаче конгресът да се отложи за януари, тъй като Зала 1 на НДК се оказала ангажирана в края на годината. Планира се още партийната телевизия БСТВ да заработи точно в навечерието на конгреса.

Най-много атаки от своите на пленума днес се очаква да отбива соцлидерката заради тъй наречения десант на соцдепутатите из страната в пленарните дни, когато отсъстват от парламента.

[ad id=“263680″]

Според социалисти електоратът не възприема за нормално депутатите да не ходят на работа, за да обсъждат червената визия с хората. Сред точките в дневния ред е отчет на Крум Зарков за дейността на парламентарната група.

Очаква се още Нинова да предприеме рокади в предизборния щаб на соцпартията.


image0 (9K)