БСП с призив зам.-министър Султанка Петрова да напусне поста си заради конфликт на интереси

След като се разбра, че съпругът и зетят на зам.-министър Султанка Петрова ръководят фирмата, в която е работил загиналият охранител Даниел Тасев, от БСП призоваха тримата лидери на Обединени патриоти да оттеглят Петрова от поста в Министерството на труда и социалната политика.

Социалистите изразяват съболезнования на семейството и близките на загиналия при ремонта на Партийния дом Даниел Тасев, но се обръщат към лидерите на трите партии в ОП – „Атака“, ВМРО и НФСБ с призив да дадат пример като достойни патриоти.

Ето текста на обръщението:

„Уважаеми г-н Симеонов, Каракачанов, Сидеров,

Обръщаме се към вас, да оттеглите своя представител в МТСП – заместник- министър Султанка Петрова. Като достойни патриоти, дайте пример, че за Вас конфликтът на интереси в политиката е недопустим.

Г-н Симеонов,

Вие смело се противопоставихте на назначаването на „калинки“ на ГЕРБ и „партизански назначения“. Призоваваме Ви да продължите със същото отношение към съвместяването в едно семейство на пост заместник- министър и управление на фирма, която охранява Народното събрание.

Когато властта и парите са така здраво обвързани, за хората остава засилващото се чувство за несправедливост.

Призоваваме Ви да сложим край на това.

Смъртта на 25-годишният Даниел Тасев, охранител във фирмата „Дефанс консулт“, който бе открит мъртъв в неделя в шахта в Партийния дом, осветли факта, че въпросната фирма е била собственост на зам. -социалния министър Султанка Петрова. Тя е наета да охранява строителната площадка на новата сграда на Народното събрание.

Понастоящем едноличен собственик и управител на охранителната фирма е Филип Чипев, който обясни пред бТВ, че е „баща на внуците“ на Султанка Петрова. Нейният съпруг пък бил негов пълномощник.

Петрова беше депутат от квотата на Обединените патриоти и по-късно беше назначена в социалното министерство.


image0 (9K)