БСП се разграничи от бургаския общинар Бенчо Бенчев

Арестуваният в Истанбул общинар е участвал е в листата за общински съветници на партията през 2015 година като гражданска квота

БСП се разграничи от арестувания в Истанбул общински съветник Бенчо Бенчев.

„Във връзка с информацията за задържането на общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев, заявяваме, че той не е член на Българската социалистическа партия“, се казва в позиция на Изпълнителното бюро на БСП, разпространена до медиите от пресцентъра на партията.

[ad id=“225664″]

Бенчев е участвал е в листата за общински съветници на червената партия през 2015 година като гражданска квота.

„Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП се разграничава от него и настоява той да напусне Общинския съвет на град Бургас незабавно“, се казва още в позицията.

Председателят на групата на БСП в бургаския общински съвет Бенчо Бенчев е бил в Турция заедно с арестувания несебърски бос Димитър Желязков – Митьо Очите, стана ясно вчера.

Димитър Желязков беше задържан в хотел в Истанбул, а по-рано през седмицата 19 сочени за негови приближени бяха заловени в Бургаско в хода на операция срещу организирана престъпна група за рекет и наркоразпространение. Към момента не е ясно в какво качество Бенчев е придружавал Митьо Очите и дали и той е бил арестуван.

[ad id=“263680″]

Бенчев, който извън политиката е крупен зърнопроизводител и предприемач, стана медийно известен в началото на годината около прокурорските проверки на собствениците на луксозни коли и скъпи имоти.


image0 (9K)