БСП, „Републиканци за България“ и митрополит Гавраил с глоби за мероприятия без маски срещу COVID-19

Премиерът Бойко Борисов общува с граждани при обиколките си из страната

Заради неспазване на противоепидемичните мерки, свързани с COVID-19, Районните здравни инспекции (РЗИ) ще глобят организаторите на конгреса на БСП, учредяването на партия „Републиканци за България“ в неделя и на посещението на премиера Бойко Борисов в понеделник в катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ловеч. Това гласи съобщение, разпространено от Министерството на здравеопазването.

И на трите събития на закрито се събираха голям брой хора без предпазни маски, изисквани за закрити помещения и без дистанция между присъстващите. По този начин нараства вероятността от предаване на заразата.

Според записаните в Закона за здравето административни наказания за неспазване на санитарните разпореждания, извършени от юридически лица, се санкционират с глоба от 500 до 2000 лева, а при повторно нарушение – от 2000 до 5000 лева.

Източник: www.svobodnaevropa.bg Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036. 


image0 (9K)