БСП притеснена от ареста на кметицата Иванчева

„Изцяло негативни са реакциите за работата на администрацията в района. С приказки общинарска работа не се върши”, подчерта Данаил Кирилов от ГЕРБ.

[ad id=“225664″]

„Дали Десислава Иванчева е виновна или не, ще покаже процесът. Но ни притеснява начина, по който се случи нейното задържане. В миналото подобни акции завършваха с осъдителни присъди в Страсбург за българската държава. Това ми навява ми спомени за времето, когато г-н Цветанов раздаваше присъди от трибуната на парламента. Трудно ще се работи след този екшън”. Това заяви в „Денят започва” на БНТ депутатът от БСП Иван Иванов.

[ad id=“263680″]

В студиото гостуваха също Данаил Кирилов (ГЕРБ), председател на правната комисия в парламента и Юлиян Ангелов от Обединени патриоти. Темата бе за приоритетите през новия парламентарен сезон, който започва днес. Но арестът на кметицата на район „Младост” доминира в дискусията.

„Нашите общински съветници отдавна подаваха сигнали, че в община „Младост” нещо не е наред. За озеляване бяха похарчени 400 000 лева”, заяви Юлиян Ангелов (ВМРО). „Ако Иванчева беше избрана от управляващата партия, щеше да има остри коментари, но понеже не е от управляващите се защитава“, допълни той.

[ad id=“236993″]

Данаил Кирилов възрази на опита да се внася политически нюанс в темата: „Очевидно е било необходимо присъствието на задържаното лице за извършване на процесуално следствените действия. По отношение на това дали е нормална сумата (бел. ред. 250 000 евро), в престъпното деяния няма нормалност и естественост.”

„Изцяло негативни са реакциите за работата на администрацията на района. С приказки не се върши общинарската работа. Това е най-близкият контакт с населението”, каза Кирилов.

Иван Иванов припомни, че проблемът в столичния район „Младост” е хроничен и „предишният кмет беше отстранен заради масовото издаването на разрешителни за строеж“. „При 250 000 евро трябва да говорим за изключително силен инвеститорски интерес. Дали антикорупционният закон ще заработи за всички, ще видим”, каза депутатът.

[ad id=“236999″]

Депутатите коментираха и предстоящия избор на членове на КЕВР. Иванов припомни, че БСП няма да предлага представител в регулаторния орган, за да не става съучастник в сделката за ЧЕЗ.

„Не обвързвам съдбата на българската енергетика със съдбата на сделката. Бих пожелал повече смелост на КЕВР. Аз лично очаквах по-активна намеса на регулаторния орган, включително на по-ранен етап от сделката”, коментира Кирилов.

[ad id=“237001″]

„Странно ми е решението на БСП да не предлага хора за КЕВР, защото това е независим орган. Ако има и инкасатори от БСП, оттеглете ги и тях. Пълно безумие”, заяви Ангелов.

Народните представители коментираха и предстоящия КСНС при президента.

„Трябва да има трезва преценка за ситуацията в Сирия. Напоследък премиерът говори, ме предстои война, което буди безпокойство сред българските граждани. Ескалацията на конфликта ще доведе до неконтролируеми последици”, подчерта Иванов.

[ad id=“238430″]

„Има сближаване на позициите между политическите сили, че трябва да се търси политическо решение. Единомислие се постигна и за отзоваването на дипломати”, заяви представителят на ВМРО.

„Ние сме за решаване на този конфликт чрез преговори в рамките на Женевския процес и ООН. Надяваме се, всички страни да избягват дрънкането на оръжия”, коментира Кирилов.

 


image0 (9K)