БСП припомни на ГЕРБ националната стратегия за миграцията

Във връзка с днешните твърдения на ГЕРБ, изнесени на пресконференцията им, от БСП изпратиха до медиите откъси от Националната стратегия в областта на миграцията, убежището и интеграцията 2015-2020 г.

[ad id=“225664″]

В интервю за бТВ тази сутрин лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че премиерът Бойко Борисов гледа на мигрантите като на работна сила и средство да подобри демографията ни и това е записано в управленската програма на ГЕРБ.

От ГЕРБ свикаха специална пресконференция, за да опровергаят твърденията й. Според управляващите БСП прави отчаян опит да се изведе истината за мигрантите извън контекста и да се опорочи.

„В политиката и манипулацията на БСП винаги съществува противопоставянето. Да противопоставим чужденците на българската работна ръка. Никой не е проявявал такива идеи“, каза шефът на правната комисия в парламента Данаил Кирилов.

[ad id=“263680″]

„Няма никаква връзка нито с демографията, нито с политиката по заетостта на лицата с решението на казусите по миграцията. Ние стриктно разграничаваме и премиерът дебело и многократно в петък разграничаваше двете категории – на пострадалите от война и икономическите мигранти“, посочи Кирилов.

В отговор от БСП припомниха какво пише в програмата на ГЕРБ по отношение на политиката към мигрантите:


image0 (9K)