БСП прави полицейска карта – с участъци в селата (ВИДЕО)

Полицейска карта на страната с нови полицейски участъци в селата. Това предвижда БСП в алтернативния си план на управление в областта на външната политика, сигурността и отбраната.

Ще има и постоянен жандармерийски пост, който ще отговаря за няколко, но не за повече от 3 села, обяви Красимир Янков, член на Изпълнителното бюро на БСП.

Нов закон за МВР предвиждат червените, в който ясно ще разпишат, че основното звено на вътрешното министерство е РУП, а на върха във ведомствот предвиждат малоброен състав.

Програмата на социалистите предвижда още пълно обезпечаване на Криминална полиция – от създаване на единна база данни и криминалистична информация до оборудване с най-модерната техника в криминалистиката.

БСП замисля и промени в Наказателния кодекс, които да са в посока засилена защита на личната собственост и неприкосновеност на личността. В БСП имат готовност и за законови поправки – такива, които да премахнат от НК непредпазливостта при извършване пътно-транспортно произшествие, когато водачът е употребил алкохол или наркотици.

Отпадане на определението „маловажност“ при престъпление против личността и образуване на производство по инициатива на потърпевшия гражданин, предвижда още предизборната програма на червените в битката с престъпността.

Силово ограничаване на възможностите за връщане на делата от съда на прокуратурата, законови промени, правила за работещо бързо производство за определени видове престъпления, като кражбите – планират още от БСП.

Освен довършването на оградата на границата, социалистите предвиждат да изпратят за постоянно нови 1000 полицаи за гранична охрана. Обещават и да вдигнат с 10 на сто заплатите в сферата на сигурността.

АФКОС ще продължи да следи за злаоупотреби с евросредствата, но извън МВР, като част от структурата на финансовото министерство. Затова пък Агенцията за бежанците отива под шапката на вътрешното министерство.

Социалистите също така се зарекоха, че няма да приемат антикорупционния закон, който стана гордостта на Кунева. Те възнамеряват да борят корупцията с достатъчно силни други закони без да е необходимо да пишат специален за тази цел.

В сферата на отбраната намеренията на левицата представи Атанас Зафиров, който до вчера беше депутат в едноименната парламентарна комисия. Отбранителната система на страната е в незавидно състояние, което прави така, че въоръжените сили да не са в състояние да отговорят на задачите, отчете той. И наблегна, че във ведомството на Николай Ненчев е имало силно политизиране, включително и в държавния печатен орган „Българска армия“, който е бил превърнат от лидера на БЗНС в трибуна за партийна пропаганда. Нашият основен приоритет да осигурим условия за изпълнение на задачите на въоръжените сили, за да гарантирант суверенитета и сигуроността на държавата. И да не ги пращаме неподготвени, необорудвани на мисии, а после да ги връщаме в ковчези, каза той по време на представянето на алтернативния план.

Зафиров изтъкна още, че българските части трябва да продължат участието си в международни мисии, но след внимателна преценка дали се налага и добре екипирани и оборудвани.

Освен потвърждаването на пълноценното ни участие в ЕС и НАТО,

България ще развива отношенията ни с Русия и Китай, е мотото на левите в сферата на външната политика. Наред с това ще настояваме за отмяна на санкциите срещу Русия, ангажира се още столетницата.

https://youtu.be/dUHpIdjmAPo

kanal3


image0 (9K)