БСП: Полицаи са пребили тийнейджър, вместо да го арестуват

Депутатът Антон Кутев представи и съдебно-медицинско удостоверение за бития 17-годишен Юлиян Божилов от Сандански

БСП алармира за пребит от полицаи тийнейджър. Сигналът им е бил подаден от сдружението „Конфедерация за защита на правата на децата”. На пресконференция в парламента депутатът Антон Кутев представи и съдебно-медицинско удостоверение за бития 17-годишен Юлиян Божилов, предаде „Флагман“.

Инцидентът станал на 23 ноември около 20 ч. в Сандански.

Четири деца, сред които и едно момиче, се скарали с цивилен полицай, който в този момент не бил на работа. „След около 5 минути пристигат три полицейски коли и пребиват доста здраво едно от децата. Разбрах, че детето със сигурност се е държало предизвикателно, но със сигурност не е налитало на бой. Има показания на другите три деца”, заяви депутатът Кутев.

По думите му медицинската експертиза недвусмислено доказва насилие в непозволени рамки.

Според Антон Кутев нормалната процедура е детето да бъде арестувано и съдено. Раните били над 20. Юлиян Божилов бил бит на мястото на конфликта, но и след това – в районно полицейско управление.

Кутев обясни, че не знае какво точно се е случило, но поиска медиите да бъдат посредник и да зададат въпроси на МВР. „Какво е наложило един 17-годишен младеж да бъде бит от повече от пет полицая”, попита депутатът.

Според Кутев, в случая става дума за превишаване на правата на полицаите. Какви мерки ще бъдат предприети срещу виновните, попита още народният представител от БСП.


image0 (9K)