БСП под напрежение: Кои депутати са пращали есемеси на Борисов?!

Втора седмица в червените депутатски редици тлее напрежение заради есемесите, които изпращал премиерът Бойко Борисов на Корнелия Нинова. В тях той й разкривал кой от нейните хора е ходил при него с някакво искане или молба. Разкритието Нинова направила на предишното заседание на парламентарната група, когато за пореден път се повдигнал въпросът за разнопосочността в посланията, които отправят депутати от „БСП за България“.

[ad id=“225664″]

Темата този вторник не била зачекната, тъй като соцлидерката отсъствала от заседанието, а го е водил зам.-председателят на ПГ Георги Свиленски, от дни и шеф на предизборния щаб. Социалистите обаче настояват да чуят цялата истина, а не само недомлъвки, и държат да разберат кои са съпартийците им, които посещават лидера на ГЕРБ.

Още когато Нинова изригнала, че знае много добре кой прави пътека до Борисов, и то лично от него, в залата се чули гласове от всички посоки – да каже кои са.

Лично скочил да пита Нинова и социалистът Красимир Янков, когото съпартийците му веднага заподозрели, че е един от визираните. Според червени обаче практиката Нинова да бъде уведомявана в есемеси лично от Борисов кой от нейните ходи при нея, не е нова. Още по времето на соцлидера Сергей Станишев лидерът на ГЕРБ процедирал по същия начин и го информирал лично за социалистите, които го търсят.

Друга линия на напрежение в партията се е оформила и заради смяната на главния редактор на в. „Дума“, а спорът тръгна още от съботния пленум насам, когато срещу това възразили Георги Пирински и Велислава Дърева.

[ad id=“263680″]

Темата обаче не е затворена, защото недоволните дори започнали подписка за това да се спази уставът и Националният съвет да избере новия главен редактор на партийния вестник. Те обвинили соцлидерката в авторитарност. В момента и.д. главен редактор е Йордан Мичев, който смени Таня Джаджева, също и.д., а предшественикът й на поста Юри Борисов също не беше на постоянно място, а временно изпълняващ длъжността по времето на Станишев и Михаил Миков, съобщава Канал 3.

По време на дискусията в събота червени дори поискали да се свика нарочен пленум, на който да се обсъди съдбата на „Дума“. Тогава Нинова отхвърлила обвинението, че погазва устава с довода, че Мичев е на временен договор и в изпитателен срок, а след 6 месеца тя смята да представи кандидатурата му пред Националния съвет на партията, както е според партийния устав.


image0 (9K)