БСП обмисля вот на недоверие заради външната политика на Борисов

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БГНЕС.

„Ще поканим другите парламентарни групи на консултации за мотиви. Ако постигнем съгласие с тях по мотивите и темата, ще действаме да го внесем“, обяви Нинова. Според нея са се събрали достатъчно аргументи на тема външна политика.

Нинова обясни, че, ако ПГ на БСП не постигне съгласие с останалите парламентарни групи, няма как да го внесе с техните гласове, защото не им стигат. БСП ще търси подкрепа от всички парламентарни групи, които смятат, че тази външна политика е предателство към националния интерес на България.

Корнелия Нинова заяви, че това не е по-скоро предизборен ход. „Достатъчно теми се събраха, които ние в последния месец постоянно повдигаме. Става въпрос за бежанците и кризата, за средствата, които са отпуснати за изграждане или допълване на съществуващите лагери. Решението общините да правят гета, позицията срещу Русия, санкциите. Ще търсим мотивите заедно с колеги от други ПГ“, подчерта лидерът на БСП.

Нинова призна, че казусът с Бокова е конкретният повод и капката, която преля чашата. Относно това, че Мартин Шулц е изразил подкрепа за Кристалина Георгиева, Нинова заяви: „Опитваме се да съберем информация. Засега никъде публично не виждаме такова нещо“.

източник:  standartnews.com


image0 (9K)