От БСП май се страхуват партията на Слави да не ги измести като втора политическа сила

От БСП явно се страхуват бъдещата формация на Слави Трифонов да не ги измести като втора политическа сила у нас. Няма друго обяснение на обстоятелството, че техните представители се оплакват от неговото евентуалнсо влизане в политиката по радиостанции и телевизии. Все едно сега са разбрали. Сетила се Мара…, както казва мъдрият български народ

„Партийните субсидии трябва да се намалят, да, но няма защо да бързаме с този процес, защото трябва да се направи добър анализ. Ключовата дума е разходоориентирана. Субсидията не трябва да бъде нито много малка, за да не отидат политическите сили в сивия сектор, нито много голяма, за да печелят“. Това каза пред БНР Явор Божанков, депутат от БСП и член на правната комисия в парламента.

„В момента се отклонява вниманието от големите теми – поскъпването на самолетите, вдигането на цената на тока за бизнеса, отказа да ни приемат в Шенген. Това е удар и срещу опозицията, защото се прави в средата на годината, когато всяка партия си е планирала разходите до края. В политиката влиза и нов играч – Слави Трифонов, който експлоатира и основна тема – партийните субсидии“, допълни Божанков в предаването „Преди всички“.

По думите му има липса на експертиза в законодателния процес, което става хроничен проблем и причина за постоянни промени и нестабилност в законодателството.

„В България отиваме към един Балкански модел – при липса на всякакъв ред как частният сектор ще финансира партиите и ги праща директно в сивия криминален сектор. Лошото на популизма е, че винаги започва с аплодисменти, понякога става реалност, но винаги завършва зле“.

БСП изчислява кой е минимумът на държавна субсидия, който ще осигури безпроблемно обезпечаването на политическия процес.

Източник: Faktor.bg


image0 (9K)