БСП: Липсва комуникация между президента и МС относно указа за Младен Маринов

Липсата на комуникация между администрациите на президента и на премиера е в основата на недоподписания указ за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР. Това обясни по Дарик депутатът от БСП Драгомир Стойнев.

[ad id=“225664″]

През седмицата държания глава замина на работно посещение в Латвия без да подпише указа, което блокира гласуването на трите министерски оставки в парламента и избра на новите попълнение в Министерския съвет.

„Това показва, че липсва на комуникация между администрацията на президента и администрацията на Министерски съвет. Това не е нормално“, каза Стойнев.

По думите му не е необходимо да се освободи първо главният секретар и след това да бъде гласуван за министър.

[ad id=“263680″]

„Ако влезем в хипотезата, че Народното събрание не одобри кандидатурата на главния секретар за министър и избухне скандал. Тогава какво правим? Петя Аврамова, пък, трябва да одобрим нейната кандидатура за министър на регионалното развитие. По същата логика тя трябва да напусне Народното събрание и едва тогава да я гласуваме за министър. Значи главният секретар първо трябва да напусне и тогава да стане министър, а пък за Петя Аврамова не трябва да напуска Народното събрание. Тези неща могат да бъдат изчистени. Голяма част от доводите на опозицията, обаче, се заглушават в залата“, каза още Драгомир Стойнев.


image0 (9K)