БСП към властта: Водите последователна политика за ликвидиране на МВР!

„Водите последователна политика за ликвидиране на МВР и службите за сигурност“. Така се обърна секретарят на ПГ на БСП за България Филип Попов към управляващите по време на дебата по закона за ДАНС. Той подчерта, че вчера са били гласувани от мнозинството подобни промени в закона за МВР.

[ad id=“225664″]

„Днес разширихте правомощията на ДАНС за сметка на служба „Военна информация“ и Държавна агенция „Разузнаване“, които имат обидно малък бюджет. Отваряте вратата напълно за преминаване на служители от МВР и другите служби за сигурност към ДАНС. Това ще става без конкурс. Това ще обезкърви останалите служби. Това е пример за последователната политика, която водите за ликвидиране на МВР и другите служби за сигурност“, категоричен бе той.

[ad id=“263680″]

Филип Попов подчерта, че с промените, ДАНС се натоварва с нови, несвойствени за агенцията отговорности, за които бюджетът й ще е недостатъчен.

„Законът засяга ДАНС и комуникационните й функции. А служба „Военна информация”? ДАНС ли ще осъществява нейната комуникация в задграничните представителства?” Това заяви народния представител от ПГ на БСП за България Славчо Велков.

По думите му в закона е записано, че ДАНС организира комуникационните системи и осъществява обмена на информация и криптографска сигурност на този обмен между България и задграничните представителства, като осигурява необходимия персонал във ведомствените звена и в задграничните представителства, с изключение на комуникациите и обмена на информация, осъществявани от Държавна агенция „Разузнаване”.

[ad id=“236993″]

Според Велков е задължително след това да се добави и служба „Военна информация”. „Имаме и друг въпрос- кой е този необходим персонал в задграничните представителства от ДАНС? Какъв е той?”, попита депутатът.

Славчо Велков призова за дебат и подчерта, че при гледането на предложението за такъв закон на въпросите на левицата не е било отговоренo. По думите му Цветанов е забранил на представителите на ДАНС да вземат отношение.

[ad id=“218548″]

Секретарят на ПГ на БСП за България Филип Попов направи предложение в закона да бъде добавена и служба „Военна информация”, но предложението не бе прието.


image0 (9K)