БСП: Кметът на Септември да бъде свален от длъжност

От левицата ще поискат изслушване на шефа на ДАНС в Комисията за контрол на службите, заяви членът на ИБ на БСП Атанас Зафиров

[ad id=“263680″]

Кметът на община Септември Марин Рачев да бъде отстранен от длъжност, за да не пречи на разследването, което се провежда срещу него. За това настояха общински съветници от БСП и депутати на партията, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

„Кметът на гр. Септември трябва да бъде отстранен от работа. Той не трябва да влияе на хода на разследването и неговите резултати.“ Това заяви членът на ИБ на БСП Атанас Зафиров по време на пресконференция в гр. Септември. По думите му има още един факт, който буди сериозни притеснения:

„Наличието на документи, които според прокуратурата, не би трябвало да бъдат в шкафчето на кмета – документи, касаещи разработка на ДАНС. Затова ние искаме изслушване на шефа на ДАНС в Комисията за контрол на службите.“ Зафиров продължи с темата за гаранцията, поискана от съда за кмета Марин Рачев.

[ad id=“218001″]

„На Ахмед Муса, обвинен в проповядване на радикален ислям, беше наложена парична гаранция от 7500 лв., на Брендо – парична гаранция от 20 000 лв., съдията по вписвания, обвинен във взимане на подкупи и пране на пари, бе освободен под гаранция от 8000 лв., на зам-министъра на здравеопазването Златев, за предполагаема щета на държава за 13 млн. лв. – му бе наложена гаранция от 5000 лв., на Ценко Чоков – освободен срещу 10 000 лв, на Живко Мартинов, за скандала „Суджукгейт“ – освободен срещу 20 000 лв.“, припомни Зафиров.

По думите му сборът от тези гаранции няма и половината от 250 000 лв., наложени като гаранция за кмета Марин Рачев.

„Размерът на наложената гаранция би трябвало да съответства на степента на виновност, на степента на опасност от извършеното деяние. Нека хората преценят доколко е сериозно неговото деяние“, категоричен бе членът на ИБ на БСП.

[ad id=“218548″]

„Заявяваме ясното ни и категорично намерение да водим до успешен край борбата с паралелната държава, както и да бъдем съпричастни на разкриването на събития и факти, доказващи престъпния характер на управлението на не малка част от българските общини и държавата – моделът на срастване на политическа власт с бизнесинтереси“, каза също Атанас Зафиров.

[ad id=“236480″]

„Вследствие на това, което се случва, се създава впечатление, че държавата се управлява от една добре смазана корупционна машина. Има симбиоза между власт и бизнес.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ Славчо Велков по време на пресконференцията. Той попита също кой плаща тази гаранция от 250 000 лв. на кмета на гр. Септември и припомни за други случаи в общината.

 


image0 (9K)