БСП казва на 11 септември ще подкрепи ли Мая Манолова. Имат и други номинации

Градската организация на БСП ще реши дали да подкрепи Мая Манолова за кмет на София. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на бТВ. „Имаме няколко номинации.

Мая Манолова има най-много. Решението е на градската организация и ще стане ясно на 11 септември. Номинации имат и Калоян Паргов, Борислав Борисов, Христо Проданов и Георги Свиленски. Конференцията ще реши кой ще бъде подкрепен. Ще чуете личната ми позиция за кандидатурата на Мая Манолова на 11 септември. Харесвам работата ѝ. Харесвам я като човек.
Като депутат в групата беше неуморна“, посочи Нинова. „Националният съвет ще утвърди на 15 септември предложения от градската организация“, добави тя.
На въпрос защо е толкова лаконична за Манолова и има ли конфликт между тях, лидерът на БСП каза: „Нямало е личностен конфликт, преувеличено е. Един път сме разменяли реплики публично само по една тема. По-често сме говорили по законодателни инициативи.
Напоследък говорим за политическата ситуация, местни избори“, каза още Нинова.“
„На Бойко Борисов няма да му е лесно ако двете с Манолова атакуваме София. Основната ни цел е промяна на модела на управление на общините“, каза тя.
Попитана дали има топла връзка с президента Румен Радев, Нинова заяви, че той е издигнат от БСП и са правили кампания заедно. „Знам му ангажиментите и виждам, че той ги изпълнява.
Имаме нормални отношения“, каза още Нинова и добави, че не вижда смисъл да се обяснява.


image0 (9K)