БСП и симпатизанти отбелязаха 9-и септември пред Паметника на незнайния войн

Председателят на БСП Корнелия Нинова, кандидатът за президент ген. Румен Радев и симпатизанти на партията поднесоха цветя и венци на паметника на Незнайния войн. Нинова призова да не се преиначава историята и да приемем фактите такива каквито са.

„С уважение към всички антифашисти, които са дали живота и усилията си за свобода, за справедлива държава, за човечност. С уважение към строителите на съвременна България“, заяви Нинова.

Ген. Румен Радев коментира, че за него най-страшното е, че по време на този преврат българи са били убити от българи. „9 септември е драматична дата в нашата история. Тя разделя българския 20 век на две. Малцина са безразлични към тази дата. Много българи загиват преди и след тази дата. За мен най-страшното е, че българи загиват от българи. Тази дата трябва да се помни и в никакъв случай не трябва да се забравя. Даваме почит на всички жертви, на невинно загиналите и на загиналите за своята идея за България. Днешната дата е повод да направим крачката към помирение с миналото“, подчерта ген. Радев.

 


image0 (9K)