БСП и президентът готвели сценарий за дискредитиране на Гешев, твърди медия

Задкулисен сценарий за дискредитирането на главния прокурор Иван Гешев подготвят БСП и президентът Румен Радев. Това разкриха пред БЛИЦ два независими източника от сградата на „Дондуков 2“, твърди медията

Коварният план предвижда държавният глава да внесе питане до Конституционния съд за отмяна на указа за назначаването на Гешев за обвинител номер 1. Ако това начинание не успее, Радев предвижда да стигне и още по-далеч – сам да отмени указа, с който Гешев встъпи в длъжност, което е нарушение на Конституцията.

Ответният удар на Радев срещу Гешев идва като контратака на арестите на двамата му съветници, които се сдобиха с обвинения в тежки престъпления. Самият Радев се саморазобличи с яхването на вчерашните протестни действия срещу правителството и главния прокурор.

Фактът, че Гешев се изправи срещу бизнес и политическата мафия, явно изкарва задкулисието извън обувките. Още след стъпването си в длъжност обвинител номер 1 обяви кръстоносен поход срещу престъпниците в бели якички и подкрепящите ги политици от най-високите нива. Под отговорност бяха привлечени фигури като Васил Божков, Баневи, Арабаджиеви, Стайков и Бобокови, които се смятаха за недосегаеми. Явно разкритията за топлата връзка между дясната ръка на Радев – неговия секретар по антикорупция Пламен Узунов, с мултимилионера Бобоков са попаднали право в целта и Радев се готви за отмъщение.

От една страна президентът цели да отклони вниманието от престъпните схеми в неговата институция, а от друга се готви за втори мандат. Мръсната игра срещу Гешев е факт, ясни са кукловодите, изпълнителите и пионките, се казва в публикацията.

Безпомощните действия на Радев, обаче едва ли ще му донесат нещо повече от автогол, който ще се забие с бясна скорост в собствената му мрежа, твърди авторът.


image0 (9K)