БСП и ГЕРБ се скараха кой да оглави комисията за Босия, управляващото мнозинство не иска отговорности!

Парламентът създаде единодушно със 109 гласа „за“ Временна комисия за разглеждане на постъпили сигнали от граждани за обучението и изпитите на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство.

[ad id=“225664″]

В понеделник председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с Николай Колев-Босия и му предложи да се включи в работата на тази анкетна комисия и да прекрати гладната си стачка. Преди 35 дни Колев обяви гладна стачка в знак на протеста срещу корупция в автомобилната администрация при издаването на шофьорски книжки.

Комисията се създава на паритетен принцип за срок от един месец. Тя се състои от петима народни представители – по един от всяка парламентарна група. Председател на анкетната комисия стана Станислав Иванов от ГЕРБ, а нейни членове са Иван Иванов /“БСП за България“/, Ихсан Халил от ДПС, Атанас Стоянов от „Обединени патриоти“ и Андон Дончев от „Воля“.

[ad id=“236999″]

В пленарната зала възникна спор между БСП и ГЕРБ кой да оглави комисията. Георги Свиленски от левицата предложи за председател Станислав Иванов от ГЕРБ. Той пък предложи Свиленски за председател с аргумента, че комисията трябва да се оглави от опозицията, която е основен коректив на управлението.

„Навън има човек, който гладува, реагирате с комисия, поемете отговорността, като я оглавите“, призова управляващите и Крум Зарков от „БСП за България“.

http://BNews.bg


image0 (9K)