БСП и „Воля“ подкрепят ГЕРБ за държавните бензиностанции

БСП ще подкрепи закона за държавните бензиностанции. Това стана ясно от коментара на председателя на икономическата комисия Петър Кънев. Имало сериозни дискусии в столетницата. Червените си спомнили, че през 2015 г. излезли с идея за верига държавни бензиностанции., съобщава news.bg

Опозицията трябва да има контрол върху държавните дружества, както е в много страни, според Кънев.

Предложението за държавни бензиностанции е добро, ако ще се отрази на благосъстоянието на българите, включи се социалистът Красимир Янков по време на обсъждането на първо четене на закона за държавните бензиностанции. Трябва да приветстваме добрите намерения, друг въпрос е какво ще бъде изпълнението, подчерта той.

Партия „Воля“ също стои зад закона. Дори тяхна била идеята, стана ясно от коментара на Боряна Георгиева.

В 4-месечен срок Министерството на икономиката ще представи анализ как ще функционира държавното предприятие, което ще управлява държавните бензиностанции, обеща Караниколов.

Румен Гечев от БСП обаче гласува против. Червеният депутат предупреди, че е одобрен празен чек. Той е недоволен, че няма разчети за ефекта от закона.

Предложението бе гласувано със 143 гласа „за“, четирима „въздържал се“ и един „против“.

Припомняме, на 15 май изникна идеята на финансовото министерство държавата да има свои бензиностанции. Според Българската петролна и газова асоциация държавните бензиностанции ще взривят пазара на имоти в страната.


image0 (9K)