БСП иска намаляване на ДДС за хляба – от 20 на 5 процента

„Седми ден държавните мъже ни занимават с това по коя процедура трябва да се смени един неподходящ министър с друг, за да си купи още време Борисов и да продължи агонията в държавата.“ Така Корнелия Нинова започва свой пост във Фейсбук, в който заявява, че докато „горе“ се занимават с наливане от пусто в празно, БСП настоява за намаляване на ДДС въръху хляба от 20 на 5%.

Ето какво написа лидерът на БСП в социалната мрежа:

Седми ден държавните мъже ни занимават с това по коя процедура трябва да се смени един неподходящ министър с друг, за да си купи още време Борисов и да продължи агонията в държавата.

Ние пък искаме да ви занимаем с цената на хляба, който влиза всеки ден във всеки дом и възможностите да спрем ценовия шок. Проведохме срещи със Съвета ни по земеделие, с организации на хлебопроизводители и предлагаме като един възможен вариант намаляването на ДДС от 20 на 5%.

[ad id=“225664″]

По-ниска ставка за храни има в Германия, Франция, Унгария, Италия и цяла Европа без две държави – България и Дания. И да положим грижи спекуланти да не приберат разликата, а тя да се отрази на цената на потребителя. Всеки, който иска да водим този разговор, е добре дошъл.


image0 (9K)