БСП иска изслушване на шефа на ДАНС за кмета на Септември

„Повод е оповестената информация, че в нощното шкафче на арестувания Марин Рачев, са открити справки на ДАНС, отнасящи се за местните избори през 2015 г.“, обясни депутатът Славчо Велков

[ad id=“263680″]

БСП настоя за изслушване на председателя на ДАНС във връзка с откритите в кмета на Септември справки, отнасящи се за местните избори през 2015 г., предаде БГНЕС.  Искането е за изслушване в Парламентарната комисия за контрол на службите за сигурност.

Повод е оповестената информация, че в нощното шкафче на арестувания кмет на Септември Марин Рачев, са открити справки на ДАНС, отнасящи се за местните избори през 2015 г., обясни от парламентарната трибуна Славчо Велков от левицата.

[ad id=“218001″]

„Как такъв материал, който съдържа такава информация и би трябвало да се съхранява в духа и изискванията на закона, се озовава в нощното шкафче на един кмет? Ще разширим въпроса – дали тази информация е била предназначена за този кмет или за всички останали в областта”, запита Велков. Това е чувствителна информация, отнасяща се за изборите в един определен период”, заяви още депутатът от БСП.


image0 (9K)