БСП внесе сигнал в ЦИК срещу премиера Борисов заради участието му в предизборната кампания

БСП внесе сигнал в ЦИК срещу премиера Бойко Борисов, предаде Агенция „Фокус“. Сигналът бе внесен в комисията от председателя на Националния предизборен щаб на БСП Георги Свиленски и от народния представител и член на Правна комисия Явор Божанков. Заедно с тях бе и юрисконсутът на партията Аглика Виденова.

„Внасяме сигнал във връзка с несъвместимост на функциите на г-н Бойко Борисов, който изпълнява функциите на министър-председател. От две седмици изпълнява функциите на председател на Председателският предизборен щаб на ПП ГЕРБ и съпътстващите ги коалиции. Това е в категорично противоречие на закона за администрацията“, каза Георги Свиленски.

Във връзка със становището на ЦИК, че не са установени нарушения по отношение на предизборната кампания, свързани с премиера Бойко Борисов, Свиленски коментира: „Ние като политическа партия не искаме да правим или привнасяме междуинституционални борби, както те казаха. Призивът ми към тях е единствено да спазват закона и да загърбят партийните си пристрастия“.

По думите му в закона ясно, точно, категорично, даже и за неюристи, е записано какво не може да бъде министър-председателят в България.

 


image0 (9K)