БСП внася вот на недоверие срещу правителството

Под искането са се подписали само депутати социалисти

[ad id=“263680″]

БСП внася днес вот на недоверие срещу правителството. Дебатите най-вероятно ще бъдат следващата седмица.

Социалистите обявиха още в края на миналата година, че ще внесат искането на 17 януари. По същото време, в 10 ч, премиерът Бойко Борисов ще докладна какви са приоритетите на българското председателство пред Европейския парламент в Страсбург. Под искането за недоверие стоят само подписи на депутати от БСП, защото от ДПС обявиха, че няма да подпишат мотивите. Но в пленарната зала ще гласуват против кабинета „Борисов 3“.

Депутатът от БСП Таско Ерменков обяви пред камерите на Нова, че заглавието на вота е „За неспособност на правителството на Бойко Борисов да се справи с корупцията“. Ако бъдат разкрити случаи на корупция с участие на наши представители, няма да ги покрием, бе категоричен той. Нашият вот е едно предупреждение към управляващите – не нашият вот, вотът на народа може да се надигне, добави Ерменков.

[ad id=“218548″]

Мотивите на депутатите от „БСП за България“ са свързани със сивата икономика и контрабандата у нас. На пресконференция на „Позитано“ 20 вчера заместник-председателят на парламентарната група на БСП Жельо Бойчев посочи, че акцизната централизирана информационна система в страната показва редица слабости, въпреки похарчените за нея милиони левове.

[ad id=“218001″]

Но заради тях в хазната не влизат милиони. Според Бойчев премиерът бяга от отговорност по този въпрос. Затова червените настояват да бъде разсекретен докладът на ДАНС и прокуратурата за работата на акцизната информационна система.


image0 (9K)