Броят на жертвите на проливните дъждове и наводненията в Гърция се увеличава

Броят на жертвите на проливните дъждове и наводненията в Гърция се увеличава. Съобщава се за най-малко четирима загинали. Има изчезнали хора, които се издирват.

Най-тежко е засегнат полуостров Пелопонес. Там все още няма достъп до някои селища. Тежко е положението и в Солун, където местните власти са получили над 500 сигнала за помощ.

Проливни дъждове отприщиха внезапни наводнения в Северна и Западна Гърция. Бедствието стресна хората посред нощ.

В Северна Гърция се издирва 60-годишна жена. Тя се е обадила по телефона на съпруга си и му казала, че изоставя наводнения си автомобил. От нашето външно министерство съобщиха, че в най-тежко засегнатия от бедствието град Каламата живеят около 150 българи. Стихията е помела десетки автомобили, а в някои къщи водата е достигнала до метър височина. Потопът причини сериозни материални щети. Според местните жители причина за наводнението е натрупалата се кал и тиня при проливния дъжд, която е затлачила уличната канализация.

Туристи и местни жители на остров Закинтос са станали свидетели на водно торнадо. Сериозна е ситуацията и по островите Корфу и Лефкада, разказват свидетели на поройните дъждове.


image0 (9K)