„Бронзовата къща“ и има ли достойнство Столична община

Днес в София официално се открива арт-проектът „Бронзовата къща“. По този повод Любен Дилов-син коментира в социалната мрежа, че според него Столична община няма достойнство.

[ad id=“225664″]

„През годините Столична голяма община (СГО) е имала периоди на имане, имала е и на нямане. Имала е добри, имала е и лоши години . Но има едно нещо, което никога не е имала: Достойнство.
След гаврата, която този проект представлява; след унизителното „артистично“ поведение на „артиста“, СГО имаше само един верен ход: извинява се на софиянци, нарязва с флексове арт-съоръжението и го стоварва в двора на австрийското посолство: ето, постройте си го на ваша територия, откривайте си го, ние не участваме!
Вместо това днес ще има официално откриване на пъпа на София без нито един официален представител от общината. Защо?

[ad id=“263680″]
Госпожо Фандъкова, вече сме достатъчно богати (1.5 млрд. лв годишен бюджет на града), продължава Дилов – за да си позволим да имаме не само метро, но и достойнство! Помислете над това! Майната ѝна дипломацията! Австрия е преживяла аншлуса, ще преживее и ако София я покани да си завре бронза там, където слънце не я огрява…“


image0 (9K)