Британско издание: Българите ще трябва да плащат и ще бъдат подложени на проверки, ако искат да останат във Великобритания

Българите и другите граждани на страните от Европейския съюз ще трябва да плащат допълнителни такси на британските власти, ако искат да останат в Обединеното кралство, когато то напусне Евросъюза („Брекзит“).

Това твърди британското издание „Дейли телеграф“ в статия за – какво са договорили Европейският съюз и Великобритания за правата на гражданите на страните от Евросъюза, които живеят на Острова.

[ad id=“263680″]

Българите и другите граждани на страни от Европейския съюз ще бъдат подлагани на системни проверки на криминалното минало, когато подават документи за статут във Великобритания, твърди „Дейли телеграф“. Постигнат бил „компромис“ правата на българите и другите граждани на Съюза да бъдат напълно включени в британското законодателство.

[ad id=“225664″]

Като цяло – гражданите на страните от Европейския съюз в Обединеното кралство и съответно британските граждани в страните от Евросъюза, получават право да останат. Правата на техните деца и на партньорите им с „трайни отношения“ също са гарантирани, пише „Дейли телеграф“.

Българите и другите от граждани на страни от Европейския съюз ще бъдат облагани от британските власти с такса за кандидатстване за „уседналост“. Тя няма да надвишава тази за кандидатстване за британски паспорт, която е 72,50 паунда (малко над 160 лева).

telegraph.co.uk


image0 (9K)