Британски депутат със скандално изказване: Българите не знаели да ползват мобилни телефони

Бивш британски министър и настоящ депутат от управляващата Консервативна партия изрази предположение, че българите и румънците, които берат плодове в родината му, не знаят как да използват мобилни телефони.

[ad id=“225664″]
Оуен Патерсън заяви, че хората, които успяват да берат ягоди, без да ги смачкат, извършват квалифициран труд, добавяйки, че това е работа, която британците не биха искали да вършат.
„Румънците и българите може да не знаят как да използват мобилен телефон, но брането на ягоди много рано сутринта е квалифициран труд и жестоката истина е, че нашите местни няма да я вършат“, заяви Патерсън по време на конференция на консерваторите.
„Така че градинарството и хранително-вкусовата промишленост отчаяно се нуждаят от снабдяване с работна ръка“, обобщи той.
Преди да направи това изказване, Оуен Патерсън предложи и друго решение на проблема: „Мисля, че имам идея. Можем да опитаме да накараме британски пенсионери да събират част от плодовете и зеленчуците от полето. Разбира се да се накарат британските пенсионери да вършат тази работа би довело до увеличаване на разходите на фермерите. В крайна сметка те може би ще свършат тази работа по-бавно“.

Източник – http://BNews.bg


image0 (9K)