Британският премиер Борис Джонсън със силно обръщение към медиците, спасили живота му

Британският премиер Борис Джонсън, който се възстановява от здравословни усложнения поради новия коронавирус, изрази своята благодарност към медиците, които са спасили живота му.

Джонсън благодари за „куража и смелостта“ на лекарите, медицинските сестри, санитарите и готвачите в здравните заведения.

Той приветства специално работата на медиците в болницата „Сейнт Томас“ в Лондон. 55-годишният премиер заяви, че ще е вечно благодарен на хората, които са го лекували, защото са спасили живота му.

Във видео съобщение Джонсън заяви, че „нещата можеха да поемат в едната или другата посока“, докато е бил в болницата. Той отново благодари поименно на екипа медици. Британският министър-председател е категоричен: „Без съмнение, те ми спасиха живота“.

Две от споменатите медицински сестри – Джени от Нова Зеландия и Луис от Португалия, са стояли до леглото му в продължение на 48 часа в най-трудния момент.

„По съвет на медицинския му екип, министър-председателят няма да се завърне веднага на работа. Той иска да благодари на всички в болница „Сейнт Томас“ за брилянтните грижи, които получи“, заяви говорител на правителството.

 


image0 (9K)