Британският премиер Борис Джонсън обеща Брекзит за Коледа

Британският премиер Борис Джонсън обеща днес, че ще има Брекзит без повече отсрочки. В предизборния манифест на Консервативната си партия той заяви, че ще внесе споразумението за излизане на Обединеното кралство от ЕС в парламента преди Коледа.

По-малко от три седмици преди британците да бъдат призовани да гласуват на парламентарните избори, насрочени за 12 декември, управляващите консерватори и опозиционната Лейбъристка партия се опитват да спечелят гласоподавателите с различни виждания за бъдещето на страната, но и едните, и другите обещават да увеличат разходите, отбелязва Ройтерс.

Манифестът на Борис Джонсън цели да открои разликата с програмата на лейбъристите, които искат да вдигнат данъците за богатите и бизнеса. Сегашният премиер обеща да не увеличава налозите, ако консерваторите спечелят вота. Ще съгласуваме ново търговско споразумение през идната година и то ще бъде такова, че да засили позициите на страната ни, и няма да удължаваме преходния период след декември 2020 година, каза Джонсън днес в Телфорд, графство Шропшър.

При пристигането си в Телфорд Джонсън бе приветстван от привърженици, които скандираха: „Борис“, но малко по-встрани протестиращи викаха: „Лъжец, лъжец“. Единствената възможност да има Брекзит е Консервативната партия да бъде в парламента, се посочва още в предизборната програма, представена от Джонсън.

 


image0 (9K)