Британският парламент взе решение, което е важно и за българите на Острова

Камарата на общините в британския парламент одобри началото на процеса на преговори, с които Великобритания ще напусне Европейския съюз.

Британският премиер премина първото препятствие по пътя към Brexit (решението Великобритания да напусне Европейския съюз), предаде БНР.

Това обаче е само началото на един по-сложен процес. Законопроектът ще бъде гласуван отново, когато депутатите се запознаят с така наречената „Бяла книга“. В нея министър-председателят Тереза Мей излага стратегията на своето правителство за водене на преговорите. Преди мярката да се превърне в закон, тя трябва да мине повторно гласуване както в Камарата на общините, така и в Камарата на лордовете на парламента в Лондон.

Миналия месец Мей разкри в реч пред британски депутати и посланици на чужди държави в Лондон плановете на своето правителство.

Тя каза, че гражданите на страните от Европейския съюз щели да бъдат добре дошли на Острова, когато Обединеното кралство напусне Европейския съюз. Мей обаче уточни, че британските власти щели да контролират броя на хората от тези държави. Сред тях са и българите (бел. ред.). 


image0 (9K)