Брижит Бардо издаде последната си мемоарна книга

„Това ще бъде последната ми книга. Не смятам да издавам други“, сподели звездата

[ad id=“263680″]

Мемоарите на френската кинозвезда и защитничка на животните Брижит Бардо Larmes de combat („Сълзи в битка”) бяха пуснати на пазара от най-голямото френско издателство Plon („Плон”).

„Това ще бъде последната ми книга. Не смятам да издавам други”, посочи Бардо.

В спомените си актрисата излага виждането си за света и обществото, споделя мисли за това какво означава за нея любовта, популярността, красотата, старостта, смъртта.

В книгата Бардо признава, че „никога не се е чувствала красива”, поради което не е била сигурна в себе си.

„Смятаха ме за една от най-популярните световни звезди, и въпреки това аз съм нищо”, пише Бардо. „Винаги съм живяла с мисълта, че неизбежно губим това, което имаме, и младостта ми, красотата, свежестта не бяха изключение. От младостта ми остана малко, с изключение на душата на дете, което продължава да се изненадва от дреболии”.

[ad id=“218001″]

В книгата кинозвездата признава, че „никога не плаче, поне не пред хора”. „Не искам да го правя, това би било признак на слабост. Не обичам и да се оплаквам и да споделям дълбоката си болка с други хора”.

Бардо разказва, че никога не е била привличана от „разкош, богатство, бижута”. „Оставих всичко това, защото бях убедена, че главното е – да служа на каузата си, каузата за спасяване на животните”.

В мемоарите си Бардо посочва, че „не иска да е част от човешкия род”. „Чувствам се различна. Докато животното се смята за низш вид, който понася множество страдания, убиван заради нашите потребности, отмора и удоволствие, няма да съм част от тази дива и кръвожадна раса”, подчертава Бардо.

Завършила кариерата си през 1973, Бардо се закле, че остатъка от живота си ще посвети изцяло на защитата на живата природа. През 1986 тя основа в град Сен Тропе фондация, чиято дейност финансира със собствени средства. Избягва светски или официални церемонии.

[ad id=“218548“]

Предишната си книга Moi, je joue („Аз играя”), издадена от парижкото издателство Фламарион (Flammarion) през октомври 2017, Бардо посвети на музикалната си кариера, която беше неотделима част от творческия й път.

 


image0 (9K)