Брекзит отключил остра психоза у мъж. Доклад предупреждава, че психичното здраве на англичаните е под заплаха

Референдумът за Брекзит е причинил остра психоза на мъж, заяви психиатър, цитиран от „Индипендънт“. Това е първият документиран случай на отключена от Брекзит психоза според нов доклад, който предупреждава, че политическите катаклизми може да доведат до сериозни проблеми в психичното здраве, пише „Дневник“

Пациентът, на около 40 години и описващ семейството си като „мултикултурно“, забелязал, че психичното му здраве бързо се влошавало малко след резултатите от референдума за ЕС. Той ставал все по-притеснен за инциденти на расова основа и след като бил приет в психиатрично отделение, казал, че се срамува да бъде британец.

Доктор Мохамед Катшу, който лекувал пациента, пише: „Жена му съобщи, че след обявяването на резултатите от референдума за Брекзит на 24 юни 2016 г. той започнал да прекарва повече време да разпространява мислите си в социалните медии. Било му трудно да приеме политическите събития около себе си. Засилвали се притесненията му за инциденти на расова основа. Сънят му се влошил.“

След като бил приет в психиатрично отделение, пациентът, чието име не се споменава, бил описан като нервен, опитвал да пробие с ръцете си пода на болницата, за да избяга. Смятал, че го шпионират и че новините по радиото били насочени към него. Страдал и от халюцинации.

ВПациентът изпитвал напрежение в семейството си и е възможно това и свързан с работата му стрес да са допринесли за болестта. Бил диагностициран с остра психоза, подобна на шизофрения, и е първият случай, за който се смята, че е предизвикан от Брекзит.

Мъжът се възстановил за две седмици след лечение с оланзапин, антипсихотично лекарство. Преди 13 години преминал през подобни проблеми след свързан с работата стрес.

Катшу цитира проучвания във Великобритания, според които Брекзит е сериозен източник на притеснения за младите хора, отбелязва Си Ен Ен. Според изследователи в Кралския колеж в Лондон и Харвардския университет броят на предписаните в Англия антидепресанти се е увеличил след резултатите за Брекзит.


image0 (9K)