Братовчедка на д-р Енчев въртяла бизнес с канабис в Гърция

Интересни роднини има д-р Ангел Енчев, който наскоро обяви, че се разделя с майката на двете си деца – моделката Теди Велинова.

Ако бившата му жена е манекенка, а брат му Невен прави успешни опити в областта на туризма и модата, то една от братовчедките му върти бизнес с канабис в Гърция. Родственицата на пластичния хирург е открила в южната ни съседка цяла верига магазини за хранителни добавки, създадени на базата на лекия наркотик, пише „Уикенд”.

Предприемчивата дама, която е в близки роднински отношения с фамилията Енчеви, може да се окаже по-богата дори от популярните си братовчеди-лекари – Невен и Ангел. Тя много умно се е насочила към търговията с марихуана за медицински цели в момента, в който е легализирана в Гърция. Към днешна дата хитрата търговка живее в южната ни съседка именно заради своя доходоносен бизнес там, твърдят хора от Пловдив, където тя е родена.

В асортимента на братовчедката, чието име е Жени, влизат масла от канабис, цветове, листа и семена на растението. Много от тях се предлагат в по няколко вариации – например с различни аромати като лимон и ягода. Бизнесдамата се хвали, че стоката й е напълно натурална, огромната част от нея е обработвана на ръка и действа безотказно при всякакви болежки и неразположения. Самата Жени често изпробвала действието на продуктите върху себе си и, понеже била доволна, ги употребявала редовно, макар че не било известно да страда от тежки заболявания като епилепсия или рак, при които обикновено се изписва марихуаната за медицински цели.

Освен доходоносен бизнес, тревата била и мисия в живота на братовчедката Жени, твърдят запознати. Тя води усилена борба за легализирането й във всички части на света, особено в родната й България. На официалната си страница във Фейсбук например е пуснала снимка на популярни със сантимента си към леката (и не само леката) дрога звезди като Риана, Дрю Баримор и Камерън Диас. Всички те са снимани с димящи фасове и, според рекламния слоган,„разбиват стигмата”.

Доктор Енчев не обичал да говори за бизнеса на своята роднина, твърдят хора от неговото обкръжение. Той обаче не се притеснявал от него и със сигурност не криел роднинските си връзки с въпросната Жени. Не е известно обаче дали е изпробвал нейните хранителни добавки при честите си посещения в южната ни съседка, където може да ги купува без никакъв проблем.

Гърция легализира марихуаната за медицинска употреба преди повече от две години, а миналата година разреши и отглеждането й. Заговори се, че след тежката икономическа криза, продължила в страната с години, това решение на правителството е на път да я превърне в лидер на бизнес за 50 милиарда евро. Част от него е и братовчедката на д-р Енчев.


image0 (9K)