Бразилия победи Сърбия с 2:0

Бразилия победи Сърбия с 2:0 и изхвърли западните ни съседи от турнира. „Селесао“ продължава към елиминационната фаза, където ще срeщне отбора на Мексико. Головете за южноамериканците отбелязаха Паулиньо и Тиаго Силва.

Двата отбора започнаха срещата на бързи обороти, като заплахите и пред двете врати не бяха особено остри, въпреки преките офанзивни действия. В 15-ата минута в наказателното поле на Бразилия Миранда се опита да изчисти топката, но при шута си изрита Митрович, което породи съмнения за дузпа, но такава не беше отсъдена.

В 25-ата минута след многоходова бразилска атака Неймар стреля от малкото наказателно поле към вратата на Сърбия, но Стойкович спаси блестящо с една ръка.

5 минути по-късно Габриел Жезус се оказа на чиста позиция, но ударът му от близко разстояние беше блокиран.

[ad id=“225664″]

В 35-ата минута Бразилия поведе в резултата. Коутиньо подаде перфектно към Паулиньо и последният успя да прехвърли сръбския вратар за 1:0.

Неймар показа на какво е способен в продължението на първата част, но фалцовият му удар мина малко над напречната греда.

След почивката сърбите атакуваха по-настървено, но първата реална възможност за гол се откри пред Неймар, но ъгълът, от който стреля звездата на ПСЖ беше твърде малък и не успя да затрудни вратаря Стойкович.

Малко след час игра след центриране в наказателното поле на Бразилия Митрович имаше шанс да отбележи, но ударът ми с глава се отби в тялото на Тиаго Силва и топката бе уловена от Алисон. В следващите секунди европейците имаха нови шансове за гол, но Митрович и Савич не успяха да стрелят в очертанията на вратата. Отново Митрович беше в центъра на събитията в 65-ата минута, но централният нападател отправи удара си с глава в ръкавиците на бразилския вратар.

[ad id=“263680″]

Въпреки натиска на „плавите“ Бразилия удвои преднината си в 68-ата минута. Тиаго Силва засече центриране от корнер с глава и не остави шанс на Стойкович.

„Селесао“ продължи да властва на терена и създаваше по-често положения пред вратата на своя съперник. Неймар стреля опасно в 82-ата минута към вратата на Сърбия, но ударът му размина целта.

Така бразилците продължават напред в турнира и ще се изправят срещу Мексико на 1/8-финалите.


image0 (9K)