Браво, мъжки момчета! Подробности за големия пожар снощи в Стара Загора

Бърза реакция, стройна организация, професионализъм и мъжество овладяха големия пожар снощи над Стара Загора. Огнеборците на регионалната ПБЗН получават сигнала от тел. 112 в 19,51 часа.

Мълниеносно нагоре към кв. „Лозенец“, над „Дом майка и дете“, тръгват 2 екипа, потеглят и 2 екипа на Държавно горско стопанство, разказа за ЗАРАТА директорът на регионалната служба комисар Стоян Колев.

[ad id=“238430″]

Още 3 екипа остават в готовност по-ниско, очаквайки сигнал от колегите горе в парк „Борова гора“, а 1 екип е оставен в резерва в пожарната за непредвидени ситуации. На място идват и полицаи от ОД на МВР Стара Загора.

Лош, тежък пожар с върхово горене в короните на дърветата заради вятъра, който трябваше да бъде бъде потушен много бързо, коментира Колев. Първо се насочихме към „Дом майка и дете“, където в двора горяха треви и храсти, за да пресечем пътя на огъня и да спасим децата и персонала там.

[ad id=“226585″]

Общо 15 човека работиха в парковата територия, където 8 дка са засегнати от пламъците, но не цялата растителност е изгоряла, уточнява комисарят.

В 21 часа огънят е локализиран, а в 21,30 вече няма и помен от него.

Голям пожар гори в Стара Загора


image0 (9K)