Ботев (Гълъбово) се представи достойно срещу Левски за купата на България

Ботев (Гълъбово) загуби минимално от Левски София с 0-1 в 120 минутна битка за Купата на България, играна на стадион „Трейс Арена“ в Стара Загора. Момчетата на наставника Светослав Тодоров се стараха и раздадоха на предела на възможностите си и доведоха срещата до продължения, в които дори можеха да поведат в резултата. В крайна сметка по-големият опит на гостите си каза думата и макар и трудно, те стигнаха до ценната победа, с която продължават в следващата фаза на надпреварата.

В редовното време Левски привидно имаше инициативата, но трудно стигаше до реални голови опасности срещу добре организирания отбор на Ботев. Вутов и Боримиров опитаха несполучливо удари от дистанция, а домакините за малко да се възползват от грешка на Гомес, който в 27-ата минута върна слабо топката към вратаря, но Митрев се намеси сигурно.

На практика „сините“ не стигаха до точен удар в рамката на вратата на Орлинов през 90-те минути. Със стабилна и бойка игра в защита пък Ботев неутрализираше съперника си и така се стигна до продължения в мача. Там тимът от Гълъбово първи можеше да изненада столичани в 97-та минута, когато Иван Цачев стреля много опасно, но топката мина на сантиметри от горната греда пред безучастния поглед на Митрев.

В 111-та минута все пак Левски стигна до попадение.Точен беше Антонио Вутов, който бе изведен от Буш и хладнокръвно реализира за победното 0-1


image0 (9K)