Ботев Гълъбово продължава със силното си представяне във Втора лига

Ботев Гълъбово победи с 2:0 гостуващия Созопол в двубой от 23 кръг на Втора футболна лига. Срещата се игра при топло време пред около 200 зрители на градския стадион „Христо Ботев“ в Гълъбово.
Още във втората минута Иван Винков бе изведен с чудесно подаване зад гърба на защитата на Созопол от Рангел Абушев.

[ad id=“225664″]

Фланговиятфутболист напредна и излезе очи в очи със стража на гостите, но не успя да го преодолее и Свилен Нотев улови.
В 8 – та минута  Пламен Коларов центрира от пряк-свободен удар в наказателното поле на съперника, където Реджеп Халил бе заел добра позиция и опита да играе с глава, но топката излезе в аут.
Три минути по-късно гостите направиха първата си по-смислена атака към вратата на Ботев, при която Теодор Стефанов стреля слабо от границата на наказателното поле, но вратаря Мирослав Радев улови.
В 33 – та  минута Лоусън се откъсна от защитата на Ботев след отлично подаване, напредна и се озова очи в очи с вратаря Радев, но стражът на домакините прояви хладнокръвие и успя да парира удара му.

[ad id=“263680″]
В 37-мата минута Лоусън подаде извеждащ пас в средата на терена за Кирил Грозданов, който напредна и се откъсна от защитата на домакините, но вратарят Мирослав Радев отново бе сигурен в изявата си и спаси удара му.
Само две минути по-късно гълъбовци нанесоха своя първи удар в мача. Иван Винков напредна по дясното крило на атаката на Ботев и центрира топката в наказателното поле близо до точката на дузпата, където връхлитащия Иван Цачев с хубав и плътен удар я засече в мрежата на гостите и откри резултата.
След почивката първата по-сериозна възможност за гол се откри пред нападателя на Созопол Жил Лоусън в 55 минута, който шутира неточно в аут.

[ad id=“236993″]
В 67 минута домакините отново ликуваха. След тяхна атака по дясното крило Иван Винков центрира ниско по земя в наказателното поле на Созопол, Рангел Абушев технично пропусна топката за връхлитащия зад него Реджеп Халил, който с точен шут отблизо не остави никакъв шанс за намеса на вратаря на гостите Нотев и покачи резултата на 2:0.

[ad id=“236999″]
Последната възможност за промяна в резултата се откри пред резервата на Созопол Спас Спасов, който в последната минута на редовното време получи топката на добра позиция с гръб към вратата на Ботев, успя да се завърти и отправи слаб удар, спасен без проблеми от вратаря Мирослав Радев.


image0 (9K)