Ботев (Гълъбово) подгони лидерите във втора лига

Ботев Гълъбово се изкачи на 4-то място в класирането на Втора лига след ценна победа над Струмска слава с 1-0. На своя терен момчетата на наставника Светослав Тодоров успяха да се наложат над съперника си с ранен гол на Илиян Капитанов, който порази вратата в 18-та минута от дузпа за спеъване на Иван Цачев. До почивката други сериозни опасности и пред двете врати нямаше.

През втората част домакините изпуснаха още 2-3 изгодни ситуации. Активните Винков, Капитанов и Цачев обаче нямаха късмет да се разпишат, чисто положение за гол на празна врата изтърва и резервата Христов. В края на срещата попадение на опитния Кирилов пък бе отменено от реферите.

В следващия кръг Ботев отново играе в Гълъбово срещу тима  на Лудогорец-2. Срещата е в събота от 17.00ч. В класирането Ботев е вече с актив от 15 точки и е само на 4 от временния лидер Локомотив Сф, който е с 19. След столичани в  подреждането са Царско село с 18т. И Ботев Враца със 17т.

Ботев ( Гълъбово) – Струмска слава (Радомир) 1-0

1-0 Илиян Капитанов (18)-дузпа

Съставът на Ботев: Орлинов, Радев, Катранков, Е.Колев, Кижев, А. Георгиев, Трайков(62-Христов), Коларов(46-Зотев), Винков, Капитанов, Цачев(75-Кирилов)


image0 (9K)