Ботев (Гълъбово) победи с 2:1 Локомотив (София)

Ботев (Гълъбово) постигна важна победа по пътя към оцеляването във Втора футболна лига. При хубаво и слънчево време пред около 600 зрители в нервен мач на стадион „Христо Ботев“ домакините надделяха с 2:1 над гостуващия Локомотив (София).
Срещата започна с предпазлива игра и на двата отбора, като постепенно домакините взеха инициативата. Първия по-сериозен удар към вратата на Локомотив дойде в 22- та минута, когато Ивелин Илиев пробва далечен шут след подаване на Георги Кирилов, но топката прелетя високо над рамката. В 32 – та минута домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар, от който Пламен Коларов затрудни максимално вратаря на гостите, който успя да избие в корнер. Минута по –късно след центрирането от ъгловия удар последва разбъркване в наказателното поле на гостите, топката стигна до Вълчан Чанев, който засече с глава на задна греда и насочи кълбото в очертанията на вратата, а в опита си да изчисти от гол линията Мики Орачев си отбеляза ефектен автогол за 1:0. В 43- та минута домакините бяха близо до удвояване на резултата. Тогава Георги Кирилов се пребори за една спорна топка със защитник на Локомотив и изведе Иван Винков по дясното крило, който напредна и центрира към Реджеп Халил, но нападателят останал на чиста позиция не успя да отправи точен удар и кълбото прелетя високо над вратата.
Второто полувреме започна с нова възможност за домакините, след като в 50 – та минута Пламен Коларов центрира фалцово от свободен удар, но Александър Любенов внимаваше и улови. Постепенно гостите погледнаха по-смело към вратата на Ботев и точно след час игра Димитър Георгиев се озова на добра позиция и стреля силно, но неточно в аут. В 65 – та минута Ботев нанесе своя втори удар в мача, след като Пламен Коларов центрира добре от пряк-свободен удар в наказателното поле на Локомотив, където бранителя Станислав Катранков надскочи вратаря и с глава отбеляза втория гол за домакините.
В 72 – та минута натискът на Локомотив доведе до намаляване на резултата. След атака на гостите Александър Александров отправи далечен удар към Радев, вратаря реагира и успя да избие, но топката попадна право в краката на връхлитащия в наказателното поле Димитър Георгиев, който с шут отблизо реализира за 2:1 и върна интригата в мача.
До края на срещата гостите се хвърлиха напред в търсене на равенството и в 75 – та минута резервата Богомил Христов отправи хубав удар от границата на пеналта, но Мирослав Радев улови.


image0 (9K)