Ботев Гълъбово и Спартак Плевен си поделиха по точка

Ботев Гълъбово и Спартак Плевен не излъчиха победител в двубой от 21 кръг на Втора футболна лига. Срещата, която се игра пред около стотина зрители на стадион „Трейс арена“ в Стара Загора завърши при резултат 1 на 1.
Двубоят започна при слънчево, но ветровито време с игра в центъра на терена. В първите минути опасности пред двете врати липсваха, а двата отбора залагаха предимно на сигурността в отбрана. Постепенно домакините овладяха инициативата и установиха по-траен контрол върху топката.
В 9 минута Красимир Илиев центрира в пеналта на гостите от свободен удар близо до аут-линията, но стража на плевенчани Станислав Антонов стигна първи до топката и улови.
В 19 минута футболистите на Спартак организираха контра атака, при която топката попадна в Стивън Славков. Полузащитникът опита да изненада Михаил Михайлов с прехвърлящ удар от близо 40 метра, но вратарят на Ботев внимаваше и улови.
В 23 минута Емил Иванов получи добра топка по левия фланг на атаката на домакините, но вместо да опита удар, реши да центрира прострелно към точката на дузпата. Защитник на гостите обаче предугади действията му и изби в корнер.
В 32 минута Исус Ангелов бе намерен добре в наказателното поле на Спартак и въпреки, че с него имаше защитник успя стреля към вратата. Стражът на гостите реагира и парира удара, но отскочилата топка попадна в притичалия Беркай Халил, който бе точен при добавката и откри резултата в полза на домакините.
В 39 минута Красимир Илиев центрира от корнер в пеналта на гостите, където топката бе засечена от Станислав Катранков, но ударът му с глава бе неточен.
Така първата част завърши с минимална преднина от един гол в полза на Ботев.
Още при първата атака на домакините след почивката (46 минута) Аспарух Смилков навлезе в наказателното поле по левия фланг и стреля по диагонала, но топката излезе в аут.
В 55 минута Смилков отново проби отляво и отправи удар към вратата, но след намесата на защитник топката бе избита в корнер.
Гостите дочакаха своя миг, който дойде в 59 минута.
След грешка в зашитата на Ботев Станислав Катранков фаулира в наказателното поле отскубващия се сам срещу вратаря Андриян Димитров и рефера Ивайло Ненков посочи бялата точка. Зад топката застана капитана на плевенчани Ивайло Раденцов, който бе точен и изравни резултата.
В 64 минута Беркай Халил центрира балонна топка в наказателното поле на Спартак, където Цветелин Радев се извиси над всички и отправи удар с глава, но топката премина до страничната греда.
В минутите след изравняването на резултата гостите откровено се пробраха в своята половина и действаха предимно на контраатака. Футболистите на Ботев от своя страна реагираха като ужилени и се опитаха да притисната своя съперник.
В 82 минута Митко Плахов центрира в пеналта на плевенчани, където Аспарух Смилков бе заел добра позиция и стреля с глава, но топката попадна право в ръцете на Станислав Антонов.
Само минута по-късно при идентична ситуация Емин Ахмед центрира отдясно в наказателното поле на Спартак, където Цветелин Радев скочи над всички, но ударът му с глава излезе в аут.
В 86 минута влезлия на смяна Иван Винков напредна отдясно и центрира в пеналта на гостите, където Исус Ангелов пое топката, освободи се от защитник и стреля, но кълбото премина над напречната греда.
Плевенчани можеха да отмъкнат трите точки в последната минута на редовното време, когато Адни Идрисс нахлу в пеналта на Ботев и отправи опасен удар, но топката не намери очертанията на вратата.
Това бе последната опасност пред една от двете врати и така в крайна сметка двата отбора завършиха наравно и си поделиха по една точка.


image0 (9K)